U heeft een email ontvangen met verdere instructies.
Dit is geen geldige combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord.
E-mailadres is niet bekend.
Wachtwoord vergeten?
 Inloggen

Cardio Anesthesiologie

 

Focus, dilemma's en toekomst. Vanuit deze 3 invalshoeken brengen wij u op de hoogte van nieuwe onwikkelingen in de perioperatieve zorg van de hart- en vaatpatiënt.

Kijk snel naar het volledige programme en meld u aan!

AANMELDEN

 

klik op afbeelding voor programma

Algemeen > Najaarscongres17.jpg

 


 

DE CARDIOANESTHESIOLOOG

De cardio-anesthesioloog is betrokken bij ingrepen aan het hart of de grote vaten verbonden aan het hart. Cardio-anesthesiologie wordt ook wel thorax-anesthesie genoemd. Operaties aan het hart zijn vaak complex en vraagt van de anesthesioloog veel fysiologische kennis. Ook het monitoren (bewaken) van de patient tijdens een hart- en vaatoperatie vereist van de cardio-anesthesioloog veel kennis van geavanceerde anesthesie en bewakingsapparatuur. 

De sectie Cardio-anesthesiologie van de NVA houdt zich bezig met het kwaliteitsbeleid, de opleiding, het onderwijs en het onderzoek op het gebied van de cardio-anesthesiologie in Nederland. Naast advies aan het NVA bestuur en/of de ledenraad, onderhoudt de sectie zelfstandig contacten met andere partijen in de cardio-chirurgische zorgketen, te weten:

1) de Begeleidingscommissie Hartchirurgie Nederland (BHN), vormgeving kwaliteitsregistratie in de hartcentra,
2) de erkend klinisch perfusionisten (EKP / NESECC),
3) de Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie (NVT),
4) de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC)
5) op Europees niveau deelname met een landenvertegenwoordiger, en momenteel ook president-elect aan de European Association of Cardiothoracic Anaesthesiologists (EACTA)

 

WERKGKROEP KINDERCARDIOANESTHESIOLOGIE NEDERLAND

Een initiatief voor de verbetering van de kwaliteit van de anesl.thesiologie en intensive care voor kindercardiochirurgie, opgericht als een ad hoc werkgroep onder de paraplu van de Sectie Kinderanesthesie (SKA) en de Sectie Cardioanesthesie (SCA) van de NVA.

Downloads