U heeft een email ontvangen met verdere instructies.
Dit is geen geldige combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord.
E-mailadres is niet bekend.
Wachtwoord vergeten?
 Inloggen

Begin van oplossing in leveringsproblematiek geneesmiddelen: apothekers mogen doorleveren

Begin van oplossing in leveringsproblematiek geneesmiddelen: apothekers mogen doorleveren aan collega’s als farmaceut productie staakt

Begin juni informeerden wij u via een digitale nieuwsbrief over de dreigende tekorten aan ‘verdovingsmiddelen’ als gevolg van leveringsproblemen bij de fabrikant.  In het TV programma EenVandaag hebben wij hierover onze zorgen geuit. Het was apothekers onder de oude circulaire niet toegestaan om bereidingen te leveren aan patiënten van andere apothekers, terwijl steeds meer apothekers hun bereidingsruimtes hebben gesloten en de benodigde bereidingen uitbesteden aan gespecialiseerde collega’s.

De nieuwe circulaire van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maakt collegiaal doorleveren in de praktijk onder strikte voorwaarden mogelijk . Apothekers hoeven dus voortaan niet meer uit te wijken naar het buitenland als om de één of andere reden een bepaald medicijn niet verkrijgbaar is in Nederland. Zij mogen het middel zelf bereiden en doorleveren naar collega-apothekers. Dit kan een uitkomst zijn wanneer een geneesmiddel niet meer wordt geproduceerd in Nederland. Het wachten is nog op een wettelijke regeling.

Zie ook:
Medisch Contact
-
 Skipr