U heeft een email ontvangen met verdere instructies.
Dit is geen geldige combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord.
E-mailadres is niet bekend.
Wachtwoord vergeten?
 Inloggen

PERSBERICHT: Ingrijpende ervaringen van artsen onderwerp tijdens jaarlijks congres anesthesiologen

Het jaarlijkse congres van de Nederlandse vereniging voor Anesthesiologie (NVA) besteedt ruim aandacht aan situaties en gebeurtenissen die emotioneel ingrijpend kunnen zijn voor de arts als mens. Door het thema bespreekbaar te maken tijdens het jaarlijkse congres vraagt de beroepsvereniging meer aandacht voor dit onderwerp. Ook de medisch wetenschappelijke aspecten van deze gebeurtenissen komen tijdens het congres aan bod.


Anesthesiologen komen overal in het ziekenhuis: niet alleen op de operatiekamer maar ook op de spoedeisende hulp en de intensive care. De kans dat een anesthesioloog vroeg of laat in zijn of haar carrière te maken krijgt met een ingrijpende of traumatische ervaring is groot.


Om deze ervaringen te verwerken is het voor veel anesthesiologen belangrijk hierover te praten met directe collega’s. Dat blijkt ook uit een artikel van de NOS waarin anesthesioloog in opleiding Siu San Oei uit het AMC vertelt over een initiatief van de afdeling anesthesiologie in het AMC waarbij speciaal getrainde collega’s andere collega’s hulp bieden na een ingrijpende ervaring. De beroepsvereniging voor anesthesiologen is blij met dit initiatief en verwacht dat steeds meer ziekenhuizen soortgelijke ondersteuning gaan bieden aan artsen.