U heeft een email ontvangen met verdere instructies.
Dit is geen geldige combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord.
E-mailadres is niet bekend.
Wachtwoord vergeten?
 Inloggen

OVERDRACHT VAN DE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR EEN PATIËNT ONDER ANESTHESIE (2004)

Het kan noodzakelijk zijn dat een anesthesioloog de verantwoordelijkheid voor de zorg van een patiënt overdraagt aan een collega. Als onderstaande procedure wordt gevolgd hoeft de overdracht van verantwoordelijkheden geen nadelige gevolgen te hebben voor de patiënt. 

Tijdens een langdurige anesthesie kan het wisselen van anesthesioloog voor de patiënt zelfs van voordeel zijn, omdat het vermindering van de aandacht door vermoeidheid van de anesthesioloog voorkomt.

  1. De verantwoordelijke anesthesioloog draagt de zorg van de patiënt alleen aan een collega over als de toestand van de patiënt en de praktijkuitoefening dat toelaat.
  2. De verantwoordelijke anesthesioloog is er van overtuigd dat de collega aan wie hij de zorg voor de patiënt overdraagt die zorg daadwerkelijk kan overnemen. De overdracht omvat een korte samenvatting van de preoperatieve toestand van de patiënt, de gebeurtenissen tijdens de anesthesie en de operatie en mogelijk te verwachten problemen.
  3. De aflossende anesthesioloog stelt zich op de hoogte van het anesthesiologische beleid en geeft aan de verantwoordelijkheid voor de patiënt te accepteren.
  4. De aflossende anesthesioloog zorgt ervoor dat de anesthesiemedewerker en, indien van toepassing, het personeel van de verkoeverafdeling op de hoogte is van de aflossing.
  5. De aflossing en het tijdstip waarop die plaatsvindt wordt vermeld in het anesthesieverslag.