Kwaliteitsregistratie pijngeneeskundeWachtwoord vergeten?

Voor leden

Welkom op het ledendeel van Anesthesiologie.nl

Lid worden

Wil je lid worden van de NVA? Neem dan contact met ons op!


Lid worden van de NVA

Opzet & deelname

De kwaliteitsregistratie pijngeneeskunde is als volgt opgezet:

 1. Pijncentra zorgen voor het gestructureerd verzamelen van benodigde patiëntgegevens aan de hand van dataset
  De eerste stap is te zorgen dat de gegevens zoals vastgesteld in de dataset van de Sectie Pijn- en Palliatieve geneeskunde worden verzameld. Pijncentra kunnen dit inrichten naar eigen behoefte en interne mogelijkheden. Sommige pijncentra regelen dit intern met de lokale IT afdeling, andere pijncentra schakelen hiervoor een derde partij in. Een aantal pijncentra heeft de inrichting al geregeld. De NVA is in gesprek met EPD leveranciers om dit te vergemakkelijken.
   
 2. Overeenkomst pijncentrum - NVA
  De juridische aspecten rondom de data aanlevering aan de NVA, zoals op het gebied van privacy, worden geregeld in een overeenkomst tussen het pijncentrum en de NVA. Een modelovereenkomst vindt u hier. Wilt u de overeenkomst ondertekenen neem dan contact met ons op.
   
 3. Periodieke aanlevering aan landelijke NVA database voor benchmarking
  Na ondertekening van de overeenkomst ontvangt u een unieke code voor uw pijncentrum, waarmee u uw gegevens volgens een vast format (csv of excel) in het NVA portal kunt uploaden. Indien wenselijk kan ook een automatische (api)koppeling worden ontwikkeld, maar dit brengt mogelijk kosten met zich mee. De frequentie van aanlevering is nog niet vastgesteld.
   
 4. Rapportages
  De rapportages geven u inzicht in uw eigen resultaten op het gebied van zorguitkomsten, afgezet tegen de landelijke resultaten. Uiteraard zal hier ook case-mix correcties op plaatsvinden, zodat u een reëel beeld van het functioneren van uw pijncentrum krijgt. Voorbeelden van enkele van de halfjaarlijkse rapportages over uw eigen resultaten vindt u hier.