U heeft een email ontvangen met verdere instructies.
Dit is geen geldige combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord.
E-mailadres is niet bekend.
Wachtwoord vergeten?
 Inloggen

PERSBERICHT: Behandeling van pijnpatiënten verbetert door georganiseerde samenwerking specialismen

Wachtlijsten voor pijnpolis kunnen verminderd worden wanneer de ziekte chronische pijn snel wordt herkend en patiënten op het juiste moment bij de juiste zorgprofessional terecht komen. Dit vergt een goede samenwerking tussen de diverse specialismen die zich bezighouden met pijngeneeskunde

Samenwerking tussen zorgprofessionals is zelfs een voorwaarde voor het verkrijgen van een erkenning als pijncentra, aldus de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA) waarin ook alle anesthesioloog-pijnspecialisten vertegenwoordigd zijn.  Een deel van de pijncentra werkt al met een carrouselpoli waarbij patiënten met chronische pijn tijdens een afspraak gezien worden door meerdere specialismen zoals de anesthesioloog-pijnspecialist, psycholoog, fysiotherapeut en eventueel een ander specialisme. Heruit volgt een gezamenlijk advies over een eventuele behandeling. Dit traject wordt in de pijncentra gecoördineerd door een erkend pijnspecialist. De NVA betrekt ook de patiëntenverenigingen bij het ontwikkelen van zorgpaden voor chronische pijnpatiënten.

Omdat verreweg de meeste patiënten zich eerst melden bij de huisarts besteedt de beroepsvereniging veel aandacht aan het vergroten van kennis over pijn bij de eerste lijn. Pijn is een ziekte waar enorm veel patiënten onder lijden. Zij verdienen erkenning en adequate behandeling.