ResusNL: the 3rd multidisciplinary resuscitation conference

25 januari - 26 januari 2024
Prodentfabriek, Amersfoort

ResusNL is het enige Nederlandse multidisciplinaire congres voor acute geneeskunde met sprekers uit zowel binnen- als buitenland. Dit congres is opgezet vanuit de filosofie dat multidisciplinaire congressen nodig zijn als we op de werkvloer effectief multidisciplinair willen werken. Zo kunnen specialisten in uiteenlopende gebieden kennis en vaardigheden leren van elkaar.

Inschrijven

ResusNL is relevant voor medisch specialisten werkend in de acute zorg omdat het bijdraagt aan kennisdeling, samenwerking en communicatie. Ook AIOS, ANIOS en verpleegkundigen nodigen we uit om het evenement te bezoeken! De stijl van het congres is geinspireerd op de grote voorbeelden zoals SMACC en TedEx. Dus excellente sprekers, korte inhoudelijk sterke praatjes, en bovenal als aanwezige het gevoel dat je een keer een uniek congres hebt bijgewoond. 

Thema SHOCKED

De onderwerpen zijn dit jaar globaal gecentreerd rondom het thema SHOCKED. De focus ligt op onderwerpen waarvan men hoopt en verwacht dat ze in praktijk altijd wel onderlinge discussie en reflectie op een overdracht opleveren. Een aantal onderwerpen is ook niet puur medisch, maar geeft juist een beeld van ontwikkelingen binnen en buiten de acute zorg. 

Puur medische inhoud kun je ook op je mobiele telefoon nazoeken. De meerwaarde van dit congres is het bespreken van medische onderwerpen die ingewikkeld zijn of altijd perfect kunnen dienen als inspiratie voor bed-side-teaching en intervisie. De minder medische onderwerpen geven juist weer een blik in de toekomst van acute geneeskunde. Of ze zijn een bron van inspiratie om te kijken naar meer levensbeschouwelijke aspecten van de zorg en de mensen die er werken.

Workshops en skills

Op de eerste dag kan iedereen skillstations bezoeken. Je kunt als bezoeker precies die info opzoeken en meenemen die je nodig hebt om je eigen ervaring aan te vullen. Wil je een van de vele workshops volgen? Schrijf je dan tijdens jouw aanmelding in voor de workshops van jouw keuze.

25 en 26 januari op locatie; later online

Doordat er zoveel deelnemers aanwezig zijn op het evenement zelf, is het mogelijk om de presentaties later gratis online aan te bieden. Dit sluit mooi aan bij het zogenaamde "Free Open Access Medical Education" (#FOAMED) principe. Omdat de voertaal Engels is, kan iedereen ter wereld alles terugkijken. Overigens zijn de skillstations en workshops vanzelfsprekend alleen live te volgen. Op de dagen kom je ook live in contact met collega's en sprekers en kun je van elkaar leren. Kijk ook eens naar de vorige edities om een indruk te krijgen!

Steun van de NVA

De NVA onderschrijft het belang van multidisciplaire samenwerking in de acute zorg. De anesthesioloog heeft daarin immers een belangrijke rol. Dus meld je aan voor 25 en 26 januari?

Kijk voor meer informatie op resusnl.com of ga direct naar het inschrijfformulier.