Uitkomstregistratie perioperatief

De NVA heeft samen met dataverwerkingspartner MRDM een kwaliteitsregistratie ontwikkeld voor de perioperatieve anesthesiologische zorg. Deze registratie betreft heeft in potentie betrekking op meer dan 1,2 miljoen geopereerde patiënten per jaar. Met de informatie uit deze kwaliteitsregistratie kunnen we de kwaliteit van patiëntenzorg verder optimaliseren, via uitkomstinformatie voor patiënten, verbeterinformatie voor professionals en zorgevaluatie-informatie voor richtlijnherziening en beleidsontwikkeling.

Aanmelding, downloads, data-aanlevering en dashboards

Kijk voor meer informatie over aanmelding, dowloads (data dictionaries, XSD, CRF, XML), data aanlevering (handmatig of via batch) en dashboards op de supportpagina: https://support.mrdm.com/nl/dica/.

Dutch Perioperative Anesthesiological care Audit (DPAA)

Vanaf 2023 werkt de NVA samen met DICA ten aanzien van de kwaliteitsregistraties. Door deze samenwerking kan de NVA voortbouwen op de jarenlange expertise en ervaring die DICA heeft met het inzichtelijk maken van kwaliteit van zorg met betrouwbare vergelijkingen en analyses.

Specifiek voor de perioperatieve registratie hebben de NVA en DICA de ambitie om de kwaliteit van anesthesiologische zorg in de breedte inzichtelijk te maken, als ook om deze informatie als verdieping toe te voegen aan reeds bestaande, aandoeningsgerichte DICA registraties. Het uitwisselen van data uit deze registraties zorgt ervoor dat we gegevens vanuit het gehele zorgproces, vanuit alle betrokken medische specialismen bij elkaar brengen. Dit levert een unieke mogelijkheid om gedegen inzichten in kwaliteit van het gehele zorgproces te verkrijgen. En dat is uiteindelijk wat voor de patiënt de zorguitkomst bepaalt.

Alle deelnemende zorginstellingen aan een of meerdere van onze registraties zullen begin 2023 vanuit de DICA Servicedesk een informatiepakket ontvangen om de overgang naar DICA contractueel op orde te maken. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u contact opnemen met de DICA Servicedesk (088 - 5700010, dica-servicedesk@mrdm.nl).

De ontwikkeling van de kwaliteitsregistratie is mede mogelijk gemaakt met financiering door de Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten