Voor ledenWachtwoord vergeten?

Voor leden

Welkom op het ledendeel van Anesthesiologie.nl

Lid worden

Wil je lid worden van de NVA? Kijk dan snel bij Lid worden


Lid worden van de NVA

Accreditatie aanvragen (aanbieders)

Bent u een aanbieder van bij-en nascholing en wilt u accreditatie aanvragen?

U kunt accreditatie aanvragen bij de NVA via GAIA. GAIA staat voor Gemeenschappelijke Accreditatie Internet Applicatie. Hiervoor kunt u een inlogaccount aanvragen bij de KNMG. De kosten voor de beoordeling van een aanvraag bedragen € 200,-.In de aanvraag kunt u ook aangeven of u ook punten aanvraagt voor de pijngeneeskunde. Voor het aanvragen van accreditatie deels bestemd voor Intensive Care (IC)  moet u uw aanvraag indienen bij alle 7 IC gerelateerde verenigingen (NVA, NIV, NVALT, NVVC, NVVH, NVN en NVVN. De NIV coördineert alle IC aanvragen; de aanvraag wordt beoordeeld door de accreditatiecommissie van de NVIC. Bij het aanvragen van accreditatie is het belangrijk om aan te geven of u accreditatie aanvraagt voor:

  • Één bijeenkomst, bijv een congres, eventueel verspreidt over meerdere dagen, of
  • Totaal, dat wil zeggen: een nascholing verspreidt over meerdere dagen en waar de deelnemers alleen punten krijgen toegekend als zij alle dagen aan de nascholing hebben deelgenomen.

Wanneer moet accreditatie zijn aangevraagd?
De accreditatie aanvraag kan tot vier weken voor de datum van de nascholing worden ingediend. Achteraf aanvragen van accreditatiepunten is niet mogelijk.*

Hoe lang zijn toegekende  accreditatiepunten geldig?
Toegekende accreditatiepunten zijn één jaar geldig (met uitzondering van nascholing via e-learning). Indien u dezelfde nascholing op verschillende data (binnen 1 jaar) aanbiedt dan hoeft u slechts één accreditatieaanvraag in te dienen, waarin u alle data vermeldt. In GAIA kunt u dit vinden onder ‘toevoegen uitvoeringen’.

Refereeravond

  • Voor refereeravonden met een duur van 2 uur (=2 punten) hoeft u in principe geen accreditatie aan te vragen. Wel dient u de deelnemers te laten tekenen voor deelname en deze lijst moet u bewaren (voor mogelijke controle RGS). De deelnemers kunnen hun deelname zelf in hun GAIA dossier zetten (in mijn dossier, via toevoegen, overige activiteiten).
  • Voor refereeravonden met een duur van 3 uur (=3 punten) dient u accreditatie aan te vragen via GAIA. Na betaling van de factuur zal de accreditatiecommissie uw aanvraag beoordelen en mogelijk punten toekennen. De aanbieder is verantwoordelijk voor het invoeren van de presentie.

Refereeravonden moeten net als alle andere nascholingsactiviteiten open toegankelijk zijn, dwz toegankelijk voor alle in Nederland werkzame anesthesiologen

Hoe vraag ik accreditatie aan als instructeur of spreker?

Elke instructeur mag per cursus één maal per jaar het voor deze cursus toegekende aantal punten opvoeren als gevolgde nascholing, ongeacht het aantal maal dat hij de cursus gegeven heeft. 

* Dit geldt niet voor niet-geaccrediteerde buitenlandse IC bijeenkomsten

Uw congres of bijeenkomst onder de aandacht brengen?

Bent u organistor en wilt u een congres of bijeenkomst onder de aandacht brengen dan kunt u een mailing naar (groepen) leden aanvragen.