Wetenschap & innovatie

Wetenschap is vooruitgang

Medisch wetenschappelijk onderzoek is naast patiëntenzorg een belangrijke taak van anesthesiologen en klinieken. Uitkomsten van onderzoek kunnen leiden tot nieuwe inzichten in het vakgebied die de (anesthesiologische) patiëntenzorg verder kunnen verbeteren. 

De NVA Commissie Wetenschap & Innovatie 

De NVA organiseert verschillende activiteiten op het gebied van wetenschap. Zo brengt de vereniging onder meer een wetenschappelijk tijdschrift uit: het Nederlands Tijdschrift voor Anesthesiologie (NTvA), zijn er Young Investigator Grants uitgereikt en wordt er ieder jaar een Wetenschapsdag anesthesiologie georganiseerd. Daarnaast wordt er jaarlijks een proefschriftaward uitgereikt voor het beste proefschift van het afgelopen jaar. 

LinkedIn Wetenschapsnetwerk NVA

Deze LinkedIn-groep is aangemaakt door de commissie Wetenschap & Innovatie voor alle leden die zich actief bezig houden met onderzoek en/of innovatie binnen ons vakgebied. Het doel van deze groep is om samenwerking te bevorderen door elkaar gemakkelijk te kunnen vinden en te informeren over nieuwe en lopende studies, events, nieuwe ontwikkelingen, subsidieoproepen etc.

Lees meer