Persoonlijk dossier (GAIA)

GAIA staat voor Gemeenschappelijke Accreditatie Internet Applicatie. Via deze link (KNMG website) kan je inloggen bij je persoonijk dosier (houd BIG nummer bij de hand). Ben je anesthesioloog-pijnspecialist dan heb je in GAIA heel overzichtelijk onder één account zowel een dossier voor anesthesiologie als voor pijngeneeskunde.

Aanvragen persoonlijk electronisch GAIA dossier.

Klik hier voor de actuele GAIA congresagenda waarin elk congres is opgenomen waarvoor NVA accreditatie is aangevraagd.

Volg je een Nederlands geacrediteerde nascholing dan voert de organisator (aanbieder) jouw aanwezigheid in via GAIA. De punten worden dus dan automatisch bijgevoegd in je dossier. Je moet wel zelf controleren of jouw uren goed worden bijgeschreven. Klopt het niet dan kan je contact opnemen met de organisator van de scholing. 

Hoe word mijn aanwezigheid geregistreerd?

Dat is afhankelijk van de nascholingsactiviteit en het aandachtsgebied (anesthesiologie, IC en/of pijngeneeskunde). De nascholingen anesthesiologie en pijngeneeskunde kennen de activiteiten: vooraf geaccrediteerde bij- en nascholing, buitenlandse nascholing en overige activiteiten (zoals refeeravonden, voordrachten). De nascholing IC kent de activiteiten: vooraf geaccrediteerde bij- en nascholing, op voorhand geaccrediteerde buitenlanse IC bijeenkomsten en niet op voorhand geaccrediteerde buitenlandse IC bijeenkomsten. Meer informatie onder de aandachtsgebieden in het linkermenu.

Ik heb een nascholing gevolg maar zie deze niet terug in mijn persoonlijk dossier

Login in GAIA, Ga naar ‘nascholingsagenda’, Zoeken naar nascholing kan op verschillende manieren:

  • zoek op locatie, cursusnaam, cursus ID nummer of opleidingsinstituut (zie zoekbalk)
  • zoek op periode: kies jaartal waarin nascholing heeft plaatsgevonden. Vervolgens zoek je  via de button ga naar (rechtsboven) naar de maand waarin de nascholing heeft plaatsgevonden;
  • zoek op inhoudelijk: bijv. op Intensive care, pijngeneeskunde
  • zoek op uitgebreid zoeken: zoek hierbij op afstand locatie, aantal accreditatiepunten, categorie of organisatie.

Als de nascholing gevonden is (dubbel)klikt je daarop en zie je op welke manier deze nascholing aan jouw dossier wordt toegevoegd. Er zijn 2 mogelijkheden:

  1. Er staat als je deze nascholing heeft gevolgd wordt de presentie ingevoerd door de aanbieder. Als de nascholing nog niet in jouw dossier staat en de datum van de nascholing is meer dan 2 maanden geleden neem dan contact op met de aanbieder..
  2. Er staat naast het groene vinkje een blauw blokje (dubbel klikken). Vul presentie in en up load jouw deelnamecertificaat.

Als de nascholing niet gevonden is en het is een nascholing die volgens jou wel geaccrediteerd is, neem dan eerst contact op met de aanbieder die de nascholing heeft verzorgd. Kan de aanbieder je geen oplossing bieden, stuur dan een email naar artseninfolijn@fed.knmg.nl met daarin opgenomen jowu informatie over de betreffende nascholing, datum van de nascholing, de naam van de aanbieder en contactadres van de aanbieder. Of bel naar de GAIA Helpdesk: 030-2823250 (bron: website KNMG; opleiding en herregistratie; GAIA FAQ artsen)