De anesthesioloog

Anesthesiologen zien meer dan 1,2 miljoen patiënten per jaar. 

Veel mensen kennen de anesthesioloog als de dokter die je tijdens de operatie onder narcose brengt of zorgt voor verdoving. De anesthesioloog is ook de medisch specialist die letterlijk aan het hoofd van de (operatie) tafel staat en daar het hele proces overziet. Hij is ook degene die het hoofd koel houdt als het spannend wordt en die precies weet hoe hij of zij je in leven moet houden.

Niet voor niets zie je anesthesiologen terug op de traumahelikopters, in de traumateams van het ziekenhuis en zijn ze de specialisten op de IC’s. Eigenlijk op alle momenten dat het er echt toe doet, waken zij over je leven. 

Anesthesiologen kom je overal in het ziekenhuis tegen. Natuurlijk op de operatiekamer, maar bijvoorbeeld ook als je een vervelend onderzoek krijgt of kleine ingreep buiten de operatiekamer. En ook bij een bevalling als er pijnbehandeling nodig is.

Anesthesiologen zijn het kloppend hart van het ziekenhuis.

Pijnexpert

Anesthesiologen zijn ook de pijnexperts. De anesthesioloog-pijnspecialist behandelt acute, maar ook chronische pijn. Pijn wordt vaak gezien als symptoom, maar pijn kan ook de ziekte zijn. De anesthesioloog-pijnspecialist is de expert op het gebied van pijnbehandeling en neemt iedere pijnklacht serieus.

Waar je de anesthesioloog ook tegenkomt, vooraf legt hij je uit wat er gaat gebeuren en stelt hij je gerust. Anesthesiologen zijn er voor jou. Voor, tijdens en na een operatie of ingreep. Zij zorgen ervoor dat je zo min mogelijk pijn hebt. Anesthesiologen maken je bezoek zo comfortabel mogelijk zodat je snel weer veilig en gezond naar huis kunt.

Je bent in goede handen!

Lees meer

Screening cruciaal bij opereren kwetsbare oudere

Eind 2019 plaatste het Medisch Contact een artikel over de belangrijke rol van de anesthesioloog bij het proces naar patiëntgerichte zorg. Lees het artikel.