Neuromodulatie

De NVA heeft samen met dataverwerkingspartner MRDM een kwaliteitsregistratie ontwikkeld voor neuromodulatie. Deze registratie vervangt de ProMISe database van de Vereniging voor Neuromodulatie Nederland en geeft inzicht in de zorg voor honderden patiënten per jaar. Deze kwaliteitsregistratie is onderdeel van het kwaliteitssysteem neuromodulatie bij chronische pijn. Deelname aan dit kwaliteitssysteem is een voorwaarde voor vergoeding van neuromodulatie bij chronische pijn. Met de informatie uit deze kwaliteitsregistratie kunnen we de kwaliteit van patiëntenzorg verder optimaliseren, via uitkomstinformatie voor patiënten, verbeterinformatie voor professionals en zorgevaluatie-informatie voor richtlijnherziening en beleidsontwikkeling.

Aanmelding, downloads, data-aanlevering en dashboards

Kijk voor meer informatie over aanmelding, dowloads (data dictionaries, XSD, CRF, XML), data aanlevering (handmatig of via batch) en dashboards op de supportpagina: https://support.mrdm.com/nl/dica/.

Dutch NeuroModulation Audit (DNMA)

Vanaf 2023 werkt de NVA samen met DICA ten aanzien van de kwaliteitsregistraties. Door deze samenwerking kan de NVA voortbouwen op de jarenlange expertise en ervaring die DICA heeft met het inzichtelijk maken van kwaliteit van zorg met betrouwbare vergelijkingen en analyses. Alle deelnemende zorginstellingen aan een of meerdere van onze registraties zullen begin 2023 vanuit de DICA Servicedesk een informatiepakket ontvangen om de overgang naar DICA contractueel op orde te maken. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u contact opnemen met de DICA Servicedesk (088 - 5700010, dica-servicedesk@mrdm.nl)