Kinderanesthesiologie

Kinderanesthesie is een van de aandachtsgebieden binnen de differentiatie perioperatieve zorg. De sectie kinderanesthesiologie (SKA) brengt leden bij elkaar met een bijzondere interesse in de kinderanesthesiologie. Het doel is de bestudering en uitwisseling van kennis en het ontwikkelen van richtlijnen en protocollen op dit deelgebied. De SKA organiseert jaarlijks onder andere een zomercongres en een refresher course samen met de Belgian Associaton for Paediatric Anaeshesiology (BAPA).

Lees meer over het SKA-bestuur en lid worden van de sectie.

De SKA heeft een groot aantal protocollen ontwikkeld ter ondersteunig van haar leden, waaronder:

Nuchterbeleid bij kinderen

Voor een artikel in de Anesthesioloog (2019) zijn Lonneke Staals, Hannie Megens en Chantal Liebrand geïnterviewd over nuchterbeleid bij kinderen. Lees hier het artikel.

Samenwerking

Ieder jaar organiseert de sectie kinderanesthesiologie in samenwerking met de Belgian Associaton for Paediatric Anaeshesiology (BAPA) een Refersher Course. Kijk in de agenda voor de aankomende Refresher Courses.

Bekijk de agenda

‘Het is mijn doel om kinder pijngeneeskunde op de kaart zetten’

Anesthesioloog-pijnspecialist Maarten Mensink werd in 2019 geinterviewd voor het Medisch Contact. Hij vraagt in het artikel aandacht voor het kind met pijn.

Lees hier het artikel.