Anesthesiologendagen

De anesthesiologendagen: jaarlijks ontmoetingsmoment tussen vakgenoten

De Anesthesiologendagen is hét jaarlijkse NVA congres voor alle leden. Rond de 1400 leden bezoeken ieder jaar de Anesthesiologendagen. De dagen hebben een belangrijke netwerkfunctie. Doordat er zoveel vakgenoten tegelijk aanwezig zijn is dit een goede gelegenheid om aandacht te besteden aan (nieuwe) ontwikkelingen. Zowel medisch inhoudelijk als organisatorisch.
In 2023 vinden Anesthesiologendagen plaats op 25 en 26 mei. 

 

Het thema van 2022: (on)gelijkheid in de zorg

De pandemie heeft aan de oppervlakte gebracht wat wij in onze dagelijkse praktijk al zien: de grote verschillen in gezondheid bij onze patiënten. Binnen de geneeskunde zien we dat de focus aan het veranderen is van ziektegericht, naar preventie en naar gezondheidsbevordering.

We zien samen meer dan 1,2 miljoen patiënten per jaar. Hoe kunnen wij een bijdrage leveren aan gezondheidsbevordering en het verkleinen van gezondheidsverschillen?

Programma donderdag 19 mei

Klik op de afbeelding voor vergroting.

 

Programma vrijdag 20 mei

Klik op de afbeelding voor vergroting.

Het thema van 2021: Krachtig door flexibiliteit

Peter van Uhm, Peter Heerschop, de TRACE studie en nog veel meer. Op vrijdag 21 mei 2021 namen ruim 1.100 anesthesiologen deel aan het live online congres van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie. Vanuit de Jaarbeurs in Utrecht gaven de aanwezige sprekers het thema “krachtig door flexibiliteit” ieder op ieder hun eigen manier vorm.  

Gastspreker en oud-commandant der strijdkrachten Peter van Uhm benadrukte dat Anesthesiologen op hun best zijn tijdens een crisis. Hij gaf zijn visie op de aanpak van huidige crisis en reflecteerde hierop vanuit zijn ervaring bij defensie.

Cabaretier Peter Heerschop loofde in zijn column de anesthesioloog en omdat anesthesiologen vaak te bescheiden zijn om het zelf uit te spreken, sprak hij het maar uit: “Anesthesiologie is een kunst en soms wat ongewaardeerde kunst bij collega’s, maar neem van mij aan, niet bij gewone mensen, die hebben diepe bewondering, respect en ontzag.”  

Bekijk het programma van de Anesthesiologendag 2021