Interview met anesthesioloog Ingrid Beenakkers: “Keuzevrijheid belangrijk, maar ondraaglijke pijn hoort er wat mij betreft niet meer bij”

Voor de Nationale Zorggids is Ingrid Beenakkers, voormalig bestuurslid van de sectie obstetrische anesthesiologie van de NVA, geinterviewd over pijnstilling bij de bevalling. Ingrid benadrukt hierin het belang van goede informatie

"Er gaan veel spookverhalen rond en we praten elkaar van alles aan, vooral op social media. Vanuit ons vak doen wij als anesthesiologen ons best om daar objectieve en deskundige informatie tegenover te stellen", aldus Iingrid. Daarnaast vertelt Ingrid dat de NVA momenteel met diverse partnerorganisaties aan een digitale keuzehulp voor pijnbehandeling bij de bevalling werkt. De bedoeling is dat deze ergens in 2022 live gaat. Ingrid: “Hoe eerder hoe beter, want het helpt bij onze gezamenlijke ambitie om optimale zorg rond geboortes te bieden. Daarin is keuzevrijheid belangrijk, maar ondraaglijke pijn hoort er wat mij betreft niet meer bij.”

Ingrid Beenakkers