Anesthesiologendagen 2019Wachtwoord vergeten?

Voor leden

Welkom op het ledendeel van Anesthesiologie.nl

Lid worden

Wil je lid worden van de NVA? Neem dan contact met ons op!


Lid worden van de NVA

23e Anesthesiologendagen! Komt u ook?

Het is misschien niet iets waar we iedere dag bij stilstaan maar patiënten leggen dagelijks hun leven in onze handen. Soms heel letterlijk op de IC en de OK en binnen de urgentiegeneeskunde maar ook voor chronische pijnpatiënten zijn pijnspecialisten vaak hun laatste strohalm. 

Wij zetten onze expertise breed in, maar op een aantal gebieden hebben we met elkaar nog niet helemaal duidelijk hoe we dat willen vormgeven. Hoe gaan we verder met de leidraad perioperatieve zorg? Wat zijn de grenzen en mogelijkheden om dit lokaal in te richten en hoe kunnen we elkaar daarbij helpen? Dit geldt bijvoorbeeld ook voor antistolling en het behoud van vaardigheden in de acute setting. Ook wordt aandacht besteed aan incidenten die mogelijk gevolgen kunnen hebben voor ons beleid en is er ook aandacht voor specifieke patiëntgroepen. Zo kunt u deelnemen aan een scenariotraining voor de anesthesiologische opvang van het acuut zieke kind en komt pijn bij kwetsbare ouderen aan bod.

Ten slotte besteden we ook aandacht aan de getallen over onze praktijkvoering. Hoeveel anesthesie geven we eigenlijk per jaar? Welke diagnoses en behandelingen zijn het meest voorkomend binnen de pijngeneeskunde? Inzicht in praktijkvariatie, processen en uitkomsten kunnen ons helpen voor de verdere ontwikkeling van het vak en  bewustwording richting stakeholders. 

We hebben een prachtig vak dat we mogen laten zien!