Inclusie en diversiteit: van theorie tot actie!

Sessie: Concilium, vrijdag 20 mei
Spreker: : Gönül Dilaver, Associate Professor Biomecial Sciences UU
 

Het thema diversiteit en inclusie staat hoog op de agenda van ziekenhuizen. Diversiteit leidt tot het bij elkaar brengen van meer perspectieven, ervaringen, invalshoeken en kennis en draagt bij aan innovatie en onderzoek waar ook de gezondheidszorg beter van wordt.
Maar hoe toegankelijk zijn we eigenlijk? En op welke wijze werven en selecteren we onze nieuwe artsen in opleiding? Zijn er werkelijk gelijke kansen voor iedereen? Hebben we genoeg kennis over diversiteit en inclusie in de gezondheidszorg? En wat zijn de effecten van (onbewuste) bias op de gezondheidszorg? In deze interactieve lezing zullen we stilstaan bij al deze vragen.

 

Gönül was de afgelopen jaren werkzaam bij de masteropleiding Biomedical Sciences, waar zij vele rollen vervulde. Lange tijd die van opleidingscoördinator, onderwijsinnovator en de laatste jaren als universitair hoofddocent en principal investigator. In het kader van die laatste functie leidt zij ook het platform Diversiteit en Inclusie in het UMC Utrecht. Sinds 2019 is zij tevens Senior Fellow van de Universiteit Utrecht op het thema diversiteit en inclusie.

Zij heeft zeer grote ervaring op het gebied van bestuur en beleid van interfacultair biomedisch onderwijs, heeft onderwijskundig leiderschapservaring op het gebied van innovatie in onderwijs en een krachtige visie op een diverse en inclusieve leeromgeving.