Dagvoorzitter Diana Matroos

Diana Matroos is een gerenommeerde presentator en journalist, onder meer bekend van haar werk als nieuwsanchor bij RTLZ en als presentator van BNR Nieuwsradio. Maar ook als hét gezicht bij breaking nieuwsuitzendingen op tv, bijvoorbeeld de terroristische over de vliegramp in Tripoli op 12 mei 2010 en op 2 mei 2011 de dood van Osama bin Laden. Daarnaast heeft ze vorig jaar het verkiezingsdebat tussen Omtzigt en Timmermans geleid.

Als dagvoorzitter wordt Diana geprezen om haar scherpte, betrokkenheid en professionaliteit tijdens discussies. Ze staat bekend om haar empathie en authenticiteit, en heeft een voorliefde voor diepte-interviews: “Van de verhalen van anderen – hun drijfveren, hun lessen en hun kracht – krijg ik nooit genoeg”. Dit is duidelijk te merken aan de reacties van haar publiek.

Naast haar werk als presentator/interviewer zet Diana zich ook voor de samenleving met name op het gebied van (culturele)diversiteit. Zo hoste ze in 2019 de podcast ‘All Inclusive’, waarin inclusiviteit op de werkvloer werd besproken. Daarnaast is ze bestuurslid van SIRE. Momenteel leidt ze de SIRE-podcast “Lichtpuntjes”, waarin ze gesprekken voert met Nederlandse iconen over hoop.