Ritsema van Eck Award

Ieder jaar reikt de NTvA de Ritsema van Eck Award uit, vernoemd naar Prof. dr. C.R. Ritsema van Eck.

Als toegewijd en meevoelend arts werd hij eerste opleider in Groningen. Voor veel studenten was hij een voorbeeld. Ook voor zijn vakgebied zette hij zich in: hij was voorzitter van de Nederlandse Anaesthesisten Vereniging (1950-1952) en lid van het Concilium (1961-1966). Hij ontving vele benoemingen, onder andere voor zijn voorzitterschap van het eerste World Congress of Anesthesiologists in Scheveningen in 1955. De NVA heeft Prof. dr. C.R. Ritsema van Eck benoemd tot erelid.

Artikel indienen?

Dien je publicate in voor 10 april 2023 via ntva@anesthesiologie.nl en misschien ontvang jij dat de NTvA Ritsema van Eck Award. 

Voorwaarden

Het artikel is gepubliceerd in de periode van 1 maart 2022 - 1 maart 2023. Er mogen maximaal 2 artikelen per insituut (UMC) worden ingezonden. De awardvoorwaarden zijn van toepassing, deze kun je opvragen bij de redactie van het NTvA via j.korstanje@erasmusmc.nl.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Een onafhankelijk expertcomité beoordeelt de artikelen. De winnende awards worden gepubliceerd in het NTvA met een explicatie van de hoofdredacteur, waarbij de winnende Awardauteur zich met het indienen van een publicatie verplicht tot een beschrijving van de inbedding van de publicatie en het onderzoek in een brede context. 

Winnende publicaties 2022

De winnaars van de Ritsema van Eck award 2022 zijn: