Urgentiegeneeskunde

Urgentiegeneeskunde is een van de aandachtsgebieden in de differentatie perioperatieve zorg. De sectie urgentiegeneeskunde verenigt alle leden met bijzondere interesse in dit aandachtsgebied. Meer over het sectiebestuur en lid worden

Voor medisch inhoudelijke info kijk op urgentiegeneeskunde.com. Urgentiegeneeskunde.com is een middel voor ´life-long learning´ en helpt je om als anesthesioloog up-to-date te blijven op dit dynamische deelgebied van de anesthesiologie. Het is ook zeer behulpzaam voor de specialisatie tot anesthesioloog, zoals bij de voorbereiding voor het D-examen. Het doel van deze website en de bijbehorende social media is om zowel relevante naslagwerken en het laatste nieuws weer te geven op het gebied van urgentiegeneeskunde. 

Wil je op de hoogte blijven van evenementen rondom urgentiegeneeskunde? Bekijk de aankomende events in de agenda.

Bekijk de agenda

‘Je krijgt geen kant-en-klaarpakketje aangeboden’

Eind 2019 is een artikel verschenen in het Medisch Contact over Urgentie geneeskunde. Het artikel is via deze link terug te lezen. 

'Anesthesiologen anticiperen sterk op wat mogelijk gaat komen. Dus als je een opiaat geeft, dan bedenk je al: stel dat de patiënt een ademdepressie krijgt, hoe ga ik dat dan opvangen en heb ik daar spullen voor? Dat vooruitdenken is een tweede natuur voor ons, omdat we dat op de operatiekamer ook doen.'  Isabelle Huig, anesthesioloog met aandachtsgebied ­urgentiegeneeskunde in het Erasmus MC.