Behandeling bij gordelroos

Behandeling van en pijnbestrijding bij gordelroos

Gordelroos is een vorm van zenuwpijn. Het is belangrijk dat de verschillende soorten pijn, namelijk zenuwpijn, weefselpijn en gemengde pijn, allen op hun eigen manier behandeld worden. 

Als je denkt dat je gordelroos hebt, is het verstandig contact op te nemen met je huisarts. Ook als de zelfhulpmiddelen de klachten verminderen. Als je gordelroos in het gezicht hebt dan moet je meteen een afspraak met de huisarts maken, omdat het virus de ogen kan beschadigen. Als je veel pijn hebt en de zelfhulpmiddelen helpen niet, dan zal de arts je een sterker middel kunnen voorschrijven. Bij de langdurige pijn, als de blaasjes allang verdwenen zijn, kun je met de huisarts overleggen wat de beste pijnbestrijding is.

Medicijnen bij gordelroos

Gordelroos gaat vanzelf weer over. Je zult daarom niet zomaar een antiviraal middel (middel tegen een virus) krijgen. Een antiviraal middel krijg je wél als je een grotere kans hebt op complicaties.

Complicaties zijn bijvoorbeeld als de gordelroos maar niet lijkt over te gaan of een beschadiging van je oog. Het antivirale middel wordt ook gegeven als:

  • Je gordelroos in het gezicht hebt.
  • Je een verminderde weerstand hebt.
  • Je ouder bent en de gordelroos vroeg ontdekt wordt.