Workshop: How to plan and write successful grant applications

19 januari 2024
13:30
Bar Beton, Utrecht

Subsidieprogramma’s zijn vaak erg competitief: er zijn veel aanvragen en weinig middelen. Belangrijk dus om je aanvraag helder op papier te krijgen. Want zonder subsidies heb je geen middelen om je onderzoek uit te voeren, je ambities waar te maken en stappen te maken in je carrière.

Inschrijven

We vinden het belangrijk om wetenschappelijk onderzoek binnen het anesthesiologisch vakgebied te ondersteunen en stimuleren. Daarom helpen we je graag met het schrijven van kansrijke subsidieaanvragen. De NVA Commissie Wetenschap en Innovatie organiseert daarom de workshop ‘How to plan and write successful grant applications’. Deze workshop geeft je praktische handvatten om je subsidieaanvragen te verbeteren.

Tijdens deze workshop, die in het Engels wordt gegeven door Silvia Calpe (Grant Advisor in het Amsterdam UMC), komen de verschillende onderdelen aan bod die van belang zijn bij het schrijven van een subsidieaanvraag:

  • Grant planning

  • How to write for reviewers

  • Storytelling templates and proposal abstracts

  • Deconstructing grant proposals

  • How to use ChatGPT for grant writing

Onderdeel van de workshop zijn een aantal oefeningen. Je wordt daarom verzocht om voorafgaand aan de workshop (uiterlijk 4 januari 2024) een abstract in te sturen van een bestaande of toekomstige subsidieaanvraag die kan dienen als voorbeeld tijdens de workshop.

De workshop wordt primair georganiseerd voor leden van de NVA. Niet-leden kunnen ook participeren en betalen €125. Er kunnen in totaal maximaal 25 personen deelnemen.