Anesthesioloog Jeanne Bezstarosti naast traumachirurg Dennis den Hartog medisch aanspreekpunt van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) monitort in opdracht van de minister van VWS en de IGJ de capaciteit van (IC)-bedden en coördineert de landelijke spreiding van alle patiënten die (semi-)acuut zorg nodig hebben.

Het LCPS is ingericht in Rotterdam, waar Bezstarosti jarenlang werkte als anesthesioloog. Bezstarosti heeft ervaring met dergelijke ingewikkelde projecten. Zo was ze in 2019 verantwoordelijk voor de verhuizing van het Sint Elisabeth Hospitaal naar het Curaçao Medical Center en coördineerde dit met militairen van de Marine. In 2018 was ze coördinator van de patiëntenverhuizing naar het nieuwe Erasmus MC.

Het bestuur van de NVA is verheugd met de benoeming. Bezstarosti kent de mogelijkheden die onze ruim 1600 collega’s kunnen bieden in de strijd tegen het coronavirus. Nu al hebben anesthesiologen en intensivisten voor vier- tot vijfhonderd extra beademingsbedden gezorgd. Het beheersen van crisissituaties en kritieke patiënten bijstaan is onze corebusiness.