Peter Heerschop tijdens anesthesiologendag 21 mei: ‘jullie zijn bruut’

Op vrijdag 21 mei namen ruim 1100 anesthesiologen deel aan het live  online congres van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie. Vanuit de Jaarbeurs in Utrecht gaven de aanwezige sprekers het thema “krachtig door flexibiliteit” ieder op ieder hun eigen manier vorm.  

Gastspreker en oud-commandant der strijdkrachten Peter van Uhm benadrukte dat Anesthesiologen op hun best zijn tijdens een crisis. Hij gaf zijn visie op de aanpak van huidige crisis en reflecteerde hierop vanuit zijn ervaring bij defensie. Cabaretier Peter Heerschop loofde in zijn column de anesthesioloog en omdat anesthesiologen vaak te bescheiden zijn om het zelf uit te spreken, sprak hij het maar uit: “Anesthesiologie is een kunst en soms wat ongewaardeerde kunst bij collega’s, maar neem van mij aan, niet bij gewone mensen, die hebben diepe bewondering, respect en ontzag.”  

Naast de lezingen van gastsprekers was er een interactieve sessie met het bestuur en andere actieve NVA leden over activiteiten en issues binnen de vereniging. Leden kunnen de uitzending terugkijken via Anesthesiologendag gemist.