De anesthesioloog in de acute zorg

Als een spoedsituatie plaatsvindt, binnen of buiten het ziekenhuis, houden anesthesiologen hun hoofd koel. Ze weten precies wat ze moeten doen als iemand in acuut levensgevaar is. Bijvoorbeeld door een ongeval of aandoeningen zonder verwondingen zoals een hartaanval. Als een spoedsituatie buiten het ziekenhuis plaatsvindt en iedere minuut telt, komt het Medisch Mobiel Team in actie. 

Sectie acute zorg en reanimatie vierde lustrum op 25 maart

In 2023 bestond de sectie acute zorg en reanimatie 20 jaar! En dat is gevierd met een congres op 25 maart.

In zowel lezingen als in workshops kwam het brede palet aan kennis en vaardigheden van de anesthesioloog acute zorg aan bod. Zo vond er een sessie plaats over presteren onder druk en massaal bloedverlies maar ook over de toekomst van de acute zorg. Deelnemers konden ook heel concreet aan de slag met workshops zoals reanimatie voor gevorderden en VR training.

Minister-president Mark Rutte bezoekt onder meer het MMT

Als een spoedsituatie buiten het ziekenhuis plaatsvindt en iedere minuut telt, komt het Medisch Mobiel Team in actie. Een acute zorg-anesthesioloog maakt nagenoeg altijd deel uit van het MMT.

Acute anesthesioloog Fabian Kooij was aanwezig bij het bezoek van demissionair minister Ernst Kuipers en demissionair Minister-president Mark Rutte aan het Zorg Coördinatie Centrum Midden Nederland (ZCC). Een goede gelegenheid om het belangrijke werk van het MMT onder de aandacht te brengen.
Rutte over het MMT: ‘Het zijn fantastische professionals die ervoor zorgen dat het ziekenhuis als het ware naar de patiënt wordt gebracht als het niet mogelijk is om de patiënt naar het ziekenhuis te brengen. We mogen trots zijn op deze kanjers.’

"Een vak waarin je heel veel moet handelen, maar waarvoor je tegelijkertijd een helicopterview moet hebben" 

(uit: jubileumboek 2023)