Persoonlijk dossier (GAIA)

GAIA staat voor Gemeenschappelijke Accreditatie Internet Applicatie. Via deze website van de KNMG kun je inloggen bij je persoonlijk dossier (houd je BIG-nummer bij de hand). Ben je anesthesioloog-pijnspecialist? Dan heb je in GAIA heel overzichtelijk onder één account zowel een dossier voor anesthesiologie als voor pijngeneeskunde.

Aanvragen persoonlijk electronisch GAIA dossier.

Bekijk de actuele GAIA congresdata. Hier vind je elk congres waarvoor NVA-accreditatie is aangevraagd.

Volg je een Nederlands geaccrediteerde nascholing dan voert de organisator (aanbieder) jouw aanwezigheid in via GAIA. De punten worden dus dan automatisch bijgevoegd in je dossier. Je moet wel zelf controleren of jouw uren goed worden bijgeschreven. Klopt het niet? Dan kun je contact opnemen met de organisator van de scholing. 

Hoe wordt mijn aanwezigheid geregistreerd?

Dat is afhankelijk van de nascholingsactiviteit en het aandachtsgebied (anesthesiologie, intensive care en/of pijngeneeskunde). De nascholingen anesthesiologie en pijngeneeskunde kennen de activiteiten:

 • Vooraf geaccrediteerde bij- en nascholing
 • Buitenlandse nascholing
 • Overige activiteiten (zoals refeeravonden, voordrachten)

De nascholing intensive care kent de activiteiten:

 • Vooraf geaccrediteerde bij- en nascholing
 • Op voorhand geaccrediteerde buitenlanse IC-bijeenkomsten
 • Niet op voorhand geaccrediteerde buitenlandse IC-bijeenkomsten.

Lees meer informatie bij de aandachtsgebieden.

Ik heb een nascholing gevolgd, maar ik zie deze niet terug in mijn persoonlijk dossier

Log in in GAIA en ga naar Nascholingsagenda. Zoek daar de nascholing op. Dat kan op verschillende manieren:

 • Zoek op locatie, cursusnaam, cursus-ID of opleidingsinstituut (zie zoekbalk).
 • Zoek op periode: kies jaartal waarin nascholing heeft plaatsgevonden. Ga naar de maand waarin de nascholing heeft plaatsgevonden.
 • Zoek op inhoud: bijvoorbeeld op intensive care of pijngeneeskunde.
 • Zoek op uitgebreid zoeken: zoek hierbij op afstand locatie, aantal accreditatiepunten, categorie of organisatie.

Als je de nascholing gevonden hebt, (dubbel)klikt je daarop en zie je op welke manier deze nascholing aan jouw dossier wordt toegevoegd. Er zijn 2 mogelijkheden:

 1. Nadat je de nascholing hebt gevolgd, wordt de presentie ingevoerd door de aanbieder. Is de datum van de nascholing meer dan twee maanden geleden en staat dit nog niet in jouw dossier? Neem dan contact op met de aanbieder.
 2. Er staat naast het groene vinkje een blauw blokje (dubbel klikken). Vul presentie in en upload jouw deelnamecertificaat.

Als je de nascholing niet kunt vinden en het is een nascholing die volgens jou wel geaccrediteerd is, neem dan eerst contact op met de aanbieder die de nascholing heeft verzorgd. Kan de aanbieder je geen oplossing bieden, stuur dan een email naar artseninfolijn@fed.knmg.nl. Vermeld daarin jouw informatie over de betreffende nascholing, datum van de nascholing, de naam van de aanbieder en contactadres van de aanbieder. Of bel naar de GAIA Helpdesk: 030-2823250

(bron: website KNMG; opleiding en herregistratie; GAIA FAQ artsen)