Ontwikkeling van het vakWachtwoord vergeten?

Voor leden

Welkom op het ledendeel van Anesthesiologie.nl

Lid worden

Wil je lid worden van de NVA? Kijk dan snel bij Lid worden


Lid worden van de NVA

Wetenschap

Abstract indienen voor het NTvA

De NVA wetenschapsdag is door de covidcrisis geannuleerd. Door deze annulering kunnen sommige aios een gelegenheid missen om een presentatie te geven en daarmee aan hun wetenschappelijke verplichting te voldoen. Een publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift voldoet volgens het Kaderbesluit echter ook. Daarom krijgen aios de gelegenheid een abstract in te dienen voor publicatie in het NTVA. Deadline voor indienen maandag 14 september.

Abstract indienen

Abstracts 2020 (bijlage NTvA)

Klik hier voor de reguliere NTvA uitgave nr. 2 

Wetenschap is vooruitgang

Het verrichten van medisch wetenschappelijk onderzoek is naast patientenzorg een belangrijke taak van anesthesiologen en klinieken. Uitkomsten van onderzoek kunnen leiden tot nieuwe inzichten in het vakgebied die de (anesthesiologische) patientenzorg nog verder kunnen verbeteren. 

De NVA organiseert verschillende activiteiten op het gebied van wetenschap. Zo brengt de vereniging onder meer een wetenschappelijk tijdschrift uit: het Nederlands Tijdschrift voor Anesthesiologie (NTvA), zijn er Young Investigator Grants uitgereikt en wordt er ieder jaar in september een Wetenschapsdag anesthesiologie georganiseerd. Daarnaast wordt er jaarlijks een proefschriftaward uitgereikt voor de beste proefschift van het afgelopen jaar.