Het Landelijk Netwerk Groene OK

Het Landelijk Netwerk de Groene OK stimuleert en ondersteunt individuele zorgprofessionals die werkzaam zijn op de OK om duurzaam te werken. Zij willen duurzaamheidswinst behalen en streven naar CO2-neutrale zorg.

Missie

"Het Landelijk Netwerk Groene OK versnelt verduurzaming van zorgprocessen op de OK’s in Nederland. We willen zorgen voor een transitie van en binnen de operatiekamers zodat onze CO2 voetafdruk afneemt. Daarnaast nemen wij een voortrekkersrol in de landelijke verduurzaming van de gezondheidszorg."

Meer informatie over het Landelijk Netwerk Groene OK is te vinden op de website van het netwerk. Zo lees je daar onder meer over de successen van het Green Team OK in het OLVG Amsterdam

De Green Deal

Op 10 september 2020 ondertekende de NVA samen met 14 andere (wetenschappelijke) verenigingen de Green Deal. De verenigingen van medisch specialisten en ondersteunende beroepsgroepen - allen werkzaam op de OK - beloven dat zij initiatieven steunen en initiëren die leiden tot verduurzaming van zorgprocessen op de OK of tot kennisontwikkelingen.  

Film ondertekening Green Deal: