Paradigma shift in acute en chronische heup problematiek

Parallel | 13.25 - 14.40 | Zaal A

Voorzitter: dr. Selina van der Wal

Sprekers: 

  • Rachel Smits, anesthesioloog-pijnspecialist (Radboudumc)
  • Hugo Wijnen, klinisch geriater (Rijnstate ziekenhuis)
  • dr. Gezina Oei, anesthesioloog-pijnspecialist (Dijklanderziekenhuis)
  • Maarten de Boer, orthopedisch chirurg (Dijklanderziekenhuis)
Dr. Selina van der Wal
Selina van der Wal is anesthesioloog-pijnspecialist in het Radboudumc. Ze FIPP geregistreerd penningmeester van de WIP Benelux. Haar onderzoeksfocus ligt op interventies in chronische (viscerale en inflammatoire) pijn en homeostase in pijn en anesthesie, met nadruk op de kwetsbare patiënt. 
Drs. Rachel Smits
Rachel Smits is anesthesioloog - pijnspecialist in het Radboudumc. Als aandachtsgebied houdt zij zich bezig met perifere zenuwpijn en gewrichtspijn. Tevens is zij bezig met een promotietraject over chronische en acute pijn aan de heup.
Dr. Hugo Wijnen
Hugo Wijnen is klinisch geriater in het Rijnstate in Arnhem. Hij is voorzitter van de special interest group geriatrische traumatologie van de NVKG en lid van het Palliative Non Operative Management consortium en het landelijke PENG consortium, gericht op implementatie onderzoek van respectievelijk shared decision bij wel niet opereren na een heupfractuur bij een kwetsbare oudere patiënt en de effecten van PENG na niet opereren van een heupfractuur.
Dr. Gezina Oei
Gezina Oei is werkzaam als anesthesioloog-pijnspecialist in het Dijklander ziekenhuis. Momenteel legt Gezina zich toe op onderzoek naar de (kosten) effectiviteit van pijnbehandelingen en leefstijlinterventies voor pijn bij artrose, aspecifieke chronische lage rugklachten en chronische pijn in het algemeen.
Drs. Maarten de Boer
Maarten de Boer is orthopedisch chirurg/traumatoloog in het Dijklander Ziekenhuis.